Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí bourguignon:
0,5 kg hovězího masa
| 2 ks cibule
| 4 ks mrkve
| 50 g slaniny
| 5 lžic oleje
| 0,5 l červeného vína
| snítka zelené petržele, tymiánu, trocha soli a pepře
| 2 ks bobkové listy
Postup přípravy receptu Hovězí bourguignon:
Maso nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka, cibuli na hrubo. Do hlubší nádoby nebo mísy naskládáme střídavě vrstvy masa, cibule, mrkve, navrch dáme koření a bylinky, sůl, zalijeme červeným vínem ( jde doředit vodou), přikryjeme a necháme odležet v lednici (nejlépe přes noc).
Potom oddělíme maso a zeleninu, víno scedíme. V hrnci se silným dnem dáme zesklovatět nakrájenou slaninu, pak přidáme olej a po chvíli maso. Opečeme, přidáme zeleninu, podusíme. Pak podlijeme vínem a necháme na plotně bublat do změknutí - ca 2 hodiny. Hovězí bourguignon je nejlepší s dlouhozrnnou rýží.
Fotky receptu Hovězí bourguignon:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!