Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí guláš na víně:
600 g hovězího přeního
| 40 g slaniny
| 1 ks feferonka
| 150 g kořenové zeleniny
| 1 lžička sladké papriky
| 1 lžička tymiánu
| 1 šálek vývaru
| 1 šálek vína
| 2 ks plátky chleba
| olej, pepř, sůl
Postup přípravy receptu Hovězí guláš na víně:
V kastrolu na 2 lžících oleje zlehka opečteme nakrájenou slaninu, poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a nakonec přidáme nakrájenou zeleninu. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, nasekanou feferonku a lehce osmahneme. Osolíme, opepříme, posypeme lžičkou sladké papriky a tymiánu, zalijeme vínem a vývarem. Dusíme do poloměkka, přidáme nadrobené krajíce chleba a velmi zvolna vaříme, až je maso měkké.
Můžeme podávat s pečivem, bramborami nebo knedlíky.
Fotky receptu Hovězí guláš na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!