Použité suroviny receptu Hovězí hrudí s červenou řepou:
600 g hovězího hrudí
| 1 balíček polévkové zeleniny
| 1 bobkový list
| 1 lžička celého pepře
| dle chuti: kytička bylinek (petrželka, tymián, libeček)
| trochu citronové kůry
| dle chuti: sůl a pepř
| 300 g červené řepy
| 1 lžička medu
| 2 lžíce bílého vinného octa
| 3 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Hovězí hrudí s červenou řepou:
1. Omyté maso ponoříme do hrnce s dostatečným množstvím vroucí vody a během vaření pravidelně sbíráme vzniklou pěnu.
2. Zeleninu omyjeme, očistíme a nahrubo pokrájíme. K masu přidáme bobkový list, celý pepř, svazek bylinek a citronovou kůru. Osolíme a přikryté vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny.
3. Omytou a očištěnou červenou řepu vaříme ve slupce asi 30-40 min. Poté zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Z octa, oleje a medu umícháme zálivku. Osolíme, opepříme a vše promícháme s červenou řepou. Necháme vychladnout.
4. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se salátem z červené řepy a bujonovými bramborami.
Fotky receptu Hovězí hrudí s červenou řepou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!