Postup přípravy receptu Hovězí játra na smetaně:
Opláchnutá játra nakrájíme na plátky, jemně je naklepeme, na obvodu mělce nařízneme na třech místech a opepříme. Na tuku osmažíme cibuli a zeleninu pokrájené na plátky, přidáme plátky jater, oloupané kolečko citronu a dusíme pod pokličkou. Za chvilku játra obrátíme, podlijeme vodou, přidáme hořčici a dusíme dále za častého podlévání teplou vodou. Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v části smetany a za častého míchání vaříme 20 minut. Citron vyjmeme, omáčku rozmixujeme nebo prolisujeme, osolíme, zjemníme zbylou smetanou, přidáme játra a na kostičky pokrájenou rozškvařenou slaninu a prohřejeme je. Omáčku osolíme, okyselíme citronovou štávou a podáváme s houskovými knedlíky nebo s těstovinami.