Postup přípravy receptu Hovězí játra po tyrolsku:
Játra nakrájíme na porce, opepříme a po obou stranách osmažíme krátce na rozpáleném oleji. Játra vyndáme a do oleje vložíme očištěnou, na kostky nakrájenou zeleninu a cibulku a osmažíme. Pak přidáme hořčici, citron nakrájený na kolečka, zalijeme trochou vody a promícháme. Vložíme játra a dusíme doměkka. Játra vyjmeme a dáme do čistého kastrolu. Podušenou směs zeleniny zaprášíme moukou, zalijeme postupně vodou a přivedeme k varu. Pridáme mléko a vaříme nejméně 1/2 hodiny. Provařené přecedíme na játra, přidáme smetanu, ochutíme solí a krátce povaříme. Na úplný závěr přidáme do omáčky osmaženou, na kostičky nakrájenou slaninu. Příloha-brambory.