Použité suroviny receptu Hovězí játra s meruňkami:
500 g hovězích jater
| plechovka meruněk
| 100 g anglické slaniny
| 1-2 cibule
| dle potřeby hladká mouka
| dle potřeby máslo
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Hovězí játra s meruňkami:
Hovězí játra omyjeme, nakrájíme na plátky a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném másle osmahneme játra po obou stranách. Potom je vyjmeme osolíme, opepříme a odložíme na teplém místě. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ve výpeku po játrech. Přidáme drobně nakrájenou cibulku a osmahneme. Přidáme okapané a na větší kousky nakrájené meruňky. Zředíme trochou šťávy z meruňkového kompotu a důkladně prohřejeme. Játra podáváme přelitá meruňkovou omáčkou a s bramborovou kaší.
Fotky receptu Hovězí játra s meruňkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!