Postup přípravy receptu Hovězí maso dušené :
Na tuku zpěníme drobně krájenou cibuli, vložíme omyté a na stejnoměrně velké kostky krájené maso, osolíme a za stálého míchání maso opečeme. Pak trochu podlijeme vařící vodou a dusíme pod poklicí. Při dušení občas zamícháme a podle potřeby přiléváme malé množství vody, aby se základ nepřipaloval. Kdzž je maso zpola dudšené, necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vařící vodou a dusíme dál doměkka. Při dušení musíme nymí častějí míchat a případně dolévat vařící vodou, protože zahuštěná šťáva se časteji připaluje. Do měkka udušené maso vyjmeme, šťávu rozředíme vodou do stanoveného množství a přecedíme ji na maso. Pak vše převaříme a udržujeme při výdeji ve vodní lázni.