Použité suroviny receptu Hovězí maso s houbovou omáčkou:
600 g zadního masa
| 80 g slaniny
| olej
| máslo
| hladká mouka
| 1 ks smetana
| 250 g sterilovaných hříbků
| 2 lžíce cukru
| 2 lžíce octa
Postup přípravy receptu Hovězí maso s houbovou omáčkou:
Maso prošpikujte slaninou. V hrnci rozpalte olej a maso na něm opečte. Zalijte asi 1l vody a duste doměkka. Pak maso vyjměte. Vývar přeceďte.
V jiném hrnci rozpusťtě máslo, zasypejte moukou a osmahněte. Jíšku zalijte vývarem z masa, rozšlehejte a asi 15 minut povařte. Přidejte smetanu, hříbky bez nálevu a za stálého míchání vařte asi 10 minut. Ochuťte cukrem a octem, osolte.
Hovězí maso nakrájejte na plátky a společně s houbovou omáčkou rozdělte na talíř.
Podáváme s houskovým knedlíkem.