Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí maso se zelenými fazolkami:
KOŘENÍ:
| 2,5 ml (1/2 lžičky) jedlé sody
| 5 ml (1 lžička) kukuřičného škrobu
| 15 ml (1 lžíce) světlé sójové omáčky
| 30 ml (2 lžíce) vody
| 5 ml (1 lžička) rozpáleného oleje
| 450 g libového hovězího masa tence nakrájeného na plátky 2,5 cm silné
| OMÁČKA:
| 1,25 ml (1/4 ličky) jedlé sody
| 5 ml (1 lžička) Glutasolu (není nutný)
| 5 ml (1 lžička) tmavé sójové omáčky
| 5 ml (1 lžička) vína Sao-sing (není nutné)
| 120 ml vývaru
| 10 ml (2 lžičky) kukuřičného škrobu
| 45 ml (3 lžíce) oleje
| 2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
| 1 oloupaná cibule nakrájená na dílky
| 2,5 cm čerstvého kořene zázvoru, oloupaného a nakrájeného na tenké plátky
| 170 g čínských dlouhých bobů nakrájených na kousky
| 7,5 cm dlouhé nebo mladé zelené fazolky v celku, sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup přípravy receptu Hovězí maso se zelenými fazolkami:
Smícháme dohromady kořenicí přísady. Přidáme maso a marinujeme je 20 minut. Maso osušíme a marinádu vylijeme. Smícháme přísady do omáčky. Ve woku zahřejeme 30 ml (2 lžíce) oleje. Snížíme teplotu, vložíme do něj česnek a hovězí maso a za stálého míchání smažíme 3-4 minuty. Maso vyjmeme a odložíme je stranou. Do woku přilijeme zbývající olej, přidáme cibuli, zázvor a dlouhé boby. Vše mícháme a smažíme 2-3 minuty. Přidáme osmažené maso. Přikryjeme a smažíme další 1 minutu. Vmícháme přísady do omáčky a uvedeme do varu. Necháme mírně povařit 2-3 minuty. Osolíme a opepříme. Sejmeme z plamene a podáváme.
Fotky receptu Hovězí maso se zelenými fazolkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!