Použité suroviny receptu Hovězí maso v medové marinádě na grilu:
1200 g hovězího masa
| 1 hlavička česneku
| 6 lžic kečupu (může být sladký i ostrý)
| 6 lžic kremžské hořčice
| 4 lžíce obyč. hořčice
| 1 lžička pepře, soli, podravky a pálivé papriky
| 1 lžíce sladké papriky
| 1 lžíce sojové omáčky
| 1 lžíce tymiánu a oregána
| 150 ml oleje
| 100-150 ml medu (osvědčil se i pampeliškový med)
| alobal
Postup přípravy receptu Hovězí maso v medové marinádě na grilu:
Ze všech ingrediencí vytvoříme marinádu, musíme ji pořádně promíchat, aby se nám spojil olej s ostatním.
Maso nakrájíme na stejně velké kostičky (lépe menší).
Zalijeme marinádou a necháme v lednici odležet 3 dny. (občas můžeme maso v marinádě promíchat, aby se nasáklo ze všech stran).
Po třech dnech je maso připravené na gril.
Rozdělíme maso na 4 stejné části a důkladně zabalíme do alobalu i s marinádou (alobalem nešetříme).
Maso pečeme na grilu 90-120 minut (doměka). Aby se na grilu nepřipálilo je lepší ho cca každých 15 minut otáčet.
Přeji dobrou chuť
Fotky receptu Hovězí maso v medové marinádě na grilu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!