Použité suroviny receptu Hovězí maso zapečené v zelí:
600 g hovězího masa předního bez kosti
| 1 zelí
| 100 g slaniny
| 20 g másla
| trocha strouhanky
| kmín
| pepř
| sůl
| rajčata
| chleba
Postup přípravy receptu Hovězí maso zapečené v zelí:
Maso uvaříme doměkka. Vývar trochu přisolíme a uvaříme v něm hlávku zelí nakrájenou na čtvrtky.
Uvařené zelí ocedíme a nadrobno nasekáme. Připravíme si pekáček, který vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme vrstvu zelí, okmínujeme, osolíme a navrch položíme tenké plátky vařeného hovězího masa a na ně plátky slaniny. Zapečeme v troubě. Při pečení trochu podlijeme hovězím vývarem.
Jako oblohu doplníme nakrájená rajčata, přílohu volíme tmavý chléb.
Fotky receptu Hovězí maso zapečené v zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!