Vlašské ořechy na rozehřáté pánvi opražíme. Ananas scedíme a kolečka necháme okapat. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Feferonku zbavíme jádřince a nasekáme najemno. Pokud je hodně ostrá, použijeme rukavice.
V pánvi rozpálíme olej. Vsypeme česnek a krátce jej osmahneme. Přidáme mleté maso a společně vše restujeme. Během restování přidáme sójovou omáčku, feferonku, sůl, pepř a ořechy. Podle chuti přidáme cukr a případně oblíbené čerstvé bylinky jako koriandr nebo bazalku. Maso dusíme, až je měkké a tekutina je téměř odpařená.
Na servírovací misku rozložíme kolečka ananasu a na ně rovnoměrně rozdělíme hovězí směs. Pokud jsou kolečka ananasu příliš tenká, skládáme je po dvou a doprostřed můžeme dát půl plátku slaniny.
Hovězí na ananasu servírujeme ihned.
Fotky receptu Hovězí na ananasu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!