Postup přípravy receptu Hovězí na rozmarýnu:
Na silnější plátky nakrájené hovězí maso po stranách nakrojíme, aby se nezkroutilo při tepelné úpravě. Naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Necháme odležet tak cca 10 minut, přitom osmahneme pokrájenou cibuli skoro dotmava. Na cibuli přidáme plátky masa, a pomaličku dusíme, než maso pustí šťávu. Poté přidáme rozmarýn. Čerstvého použijeme tak 3 snítky, které předem najemno nakrájíme. V případě sušeného si můžeme dovolit nešetřit. Maso s rozmarýnem pomalu dusíme doměkka, za průběžného a nutného podlévání - ovšem horkou vodou.
Nakonec maso vyjmeme, uděláme závar z mouky - cca 5-lžic a vody, omáčku zavaříme pomalu a poté maso vložíme do omáčky.