Postup přípravy receptu Hovězí na víně pro pomalý hrnec:
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a anglickou slaninu na kostičky. Na oleji orestujeme maso, vylovíme, dáme do PH. Osmažíme anglickou, přidáme cibuli, mírně osolíme, restujeme. Přidáme mrkev, na závěr rajský protlak. Vše nasměrujeme do PH. Nalijeme vývar nebo nálev, povaříme v něm bobkový list a kuličky koření. Provedeme výlov. Kdo rád loví z talíře (já), neobtěžuje se a dá všechny suroviny kromě žampionů a jíšky rovnou do PH, pánev ale vývarem vypláchneme. Vše řádně zamícháme. Zapneme na high a už si toho asi 4 hodiny moc nevšímáme. Pak dochutíme solí (pokud je třeba), přidáme žampiony a jíšku, důkladně zamícháme a necháme ještě asi hodinu probublávat.