Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 24 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí pečeně na smetaně:
800 g hovězí kýta
| sůl
| mletý pepř
| ocet
| 50 ml olej
| 5 kuliček celý pepř
| 5 kuliček nové koření
| 2 lístky bobkový list
| 300 g kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
| 2 ks cibule
| 50 g máslo
| 1 ks
| 1 citron
| 200 ml smetana
| cukr
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně na smetaně:
Opláchnuté a odblaněné hovězí maso osolíme a opepříme. Opečeme ho ze všech stran na rozpáleném oleji. Opečené maso vyjmeme a na výpeku orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvilku společně restujeme, dokud cibule nedostane krásně zlatou barvu.
Základ zastříkneme octem, přidáme oloupaný a nakrájený citron a zalijeme vodou. Do základu vložíme opečené maso, osolíme a dusíme do měkka. Během dušení stále doléváme vodou.
Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme světlou máslovou jíškou, připravenou z hladké mouky a másla. Rozšleháme metlou a provaříme asi dvacet minut. Ke konci varu dochutíme octem, cukrem a solí. Zjemníme smetanou a krátce povaříme. Hotovou omáčku propasírujeme přes jemný cedník. Vložíme zpět hovězí maso, které už jen prohřejeme.
Náš tip: Zeleninu můžete také rozmixovat, ale nezapomeňte z ní vyjmout kuličky pepře, nového koření a bobkový list. A potom přilijte smetanu.
Hovězí pečeni na smetaně podáváme s plátkem citronu, ozdobíme brusinkami a šlehačkou.
Fotky receptu Hovězí pečeně na smetaně:
Fotky vložil: Marci7,Vikitorie,hanina51