Postup přípravy receptu Hovězí polévka hnědá:
Oprané, naklepané maso a rozsekané kosti dáme vařit. Játra nebo jiné vnitřnosti buď vaříme s masem, nebo je předem osmažíme na tuku. Zeleninu pokrájenou na plátky osmážíme dozlatova, ale mesmíme ji připálit! S kořenovou zeleninou můžeme osmažit i kousek brukve. Zeleninu zalijeme vaříci polévkou, povaříme a přídáme do polévky asi 1/2 hodiny před dovařením. Když je maso měkké, přecedíme polévku do polévkového hrnce a zavaříme zavářku. Nakonec polévku okořeníme, osolíme a doplníme zelenou natí. Trochu vývaru přecedíme předem do polévkového hrnce a zeleninu vaříme 10 až 15 min. aby se nerozvařila. Polévku dolijeme a přídáme zavářku. Měkká játra do polévky pokrajíme.