Vložil: | veroka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí polévka s játrovými knedlíčky a svítkem:
Hovězí vývar:
| 500 g hovězího masa a kostí
| sůl
| 50 g celeru
| 1 a 1/2 malé cibule
| 1 mrkev
| 3 bobkové listy
| 4 kuličky nového koření
| 7 kuliček celého černého pepře
| Knedlíčky:
| 150 g drůbežích jater
| 1/2 malé cibule
| 1 stroužek česneku
| sůl
| mletý černý pepř
| 1 vejce
| 150 g strouhanky
| 1/2 lžičky drcené majoránky
| Svítek: 3 vejce, sůl
| 40 g polohrubé mouky, tuk a hrubá mouka na pekáček
Postup přípravy receptu Hovězí polévka s játrovými knedlíčky a svítkem:
Hovězí maso i kosti vložíme do 2 litrů studené osolené vody. Celer, cibuli a mrkev očistíme a přidáme s kořením do hrnce. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a na mírném ohni vaříme asi dvě hodiny. Během vaření sbíráme vzniklou pěnu. Hotový vývar scedíme přes jemné síto.
Knedlíčky: Játra očistíme a umelem na masovém strojku. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Přidáme je k játrům se solí, pepřem, vejcem, strouhankou a s majoránkou. Důkladně promícháme a vlhkýma rukama vytvoříme knedlíčky. Vývar přivedeme k varu, vložíme do něj knedlíčky a vaříme 4 až 5 minut.
Svítek: Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak do něj po částech zašleháme osolené žloutky a prosátou mouku. Pekáček vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těstíčko do něj rozetřema a upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Upečený, částečně zchladlý svítek vyjmeme a formičkou z něj vykrojíme různé tvary. Do polévky je vkládáme až při podávání.
Fotky receptu Hovězí polévka s játrovými knedlíčky a svítkem:
Fotky vložil: Natural,MichelePrg,Vikitorie,Mangovka