Postup přípravy receptu Hovězí polévka se zeleninou :
Maso vložíme do studené osolené vody se třemi zrnky pepře, přivedeme k varu, přidáme oloupanou a na čtvrky rozdělenou cibuli a mírným varem vaříme, dokud není maso měkké. Máme-li k dispozici kořen zázvoru, můžeme do polévky přidat kousek asi velikosti kostky cukru, dodá polévce trochu jinou, ale velmi zajímavou příchuť. Zatím si připravíme kořenovou zeleninu - očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou, do vařícího vývaru přidáme nakrájenou zeleninu a necháme ji chvíli (5 - 15 minut - záleží na tom, zda je zelenina jarní nebo již déle skladovaná) povařit. Ke konci přidáme zavářku (nudle, hvězdičky apod.) a necháme ji povařit podle doby uvedené na obalu. Hotovou hovězí polévku ozdobíme čerstvou nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka: Tento postup lze samozřejmě různým způsobem obměňovat. Záleží na zelenině, kterou máte právě k dispozici. Lze přidat například i na kolečka nakrájený pórek, či dvě lžíce hrášku. Někdo zase dává místo kousku zázvoru do vývaru kousek feferonky. Také při použití zavářky se fantazii meze nekladou, většinou se však používají zavářky drobnějších tvarů.