Použité suroviny receptu Hovězí ragú na víně se žampiony:
500 g hovězího zadního
| 15 dkg žampionů
| 1 lusk červené papriky
| 1 cibule
| 1/2 l zeleninového vývaru
| 1,5 dl červeného vína
| 1 šálek smetany
| trochu hotové jíšky tmavé
| špetka soli, sladké papriky a kayenského pepře
Postup přípravy receptu Hovězí ragú na víně se žampiony:
Na oleji osmahneme kostičky masa, přidáme pokrájenou cibuli a paprikový lusk nakrájený nadrobno. Jemně osolíme, ochutíme sladkou paprikou a špetkou kayenského pepře. Zalijeme červeným vínem a zeleninovým vývarem. Asi hodinu vaříme, až je maso měkké a kousky papriky se téměř rozvaří. Poté přidáme žampiony nakrájené na plátky. Opět asi 20 minut povaříme. Nakonec zalijeme smetanou a zahustíme hotovou jíškou. Servírujeme s nudlemi (fettuccine).
Fotky receptu Hovězí ragú na víně se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!