Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí vývar se svítkem a žampióny:
2 vejce
| 1/8 l mléka
| sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek
| půl svazku petrželky
| půl svazku kopru
| 100 g žampiónů
| 800 ml hovězího vývaru
| lístky kerblíku
| tuk na formu
Postup přípravy receptu Hovězí vývar se svítkem a žampióny:
Vejce rozkvedláme v mléce, ochutíme solí, pepřem, muškátem. Bylinky opereme, protřesením osušíme, jemně nasekáme a vmícháme do mléka s vejci. Nalijeme do vymaštěné ploché formy a zakryté poklicí necháme v horké lázni při nižší teplotě asi 30 minut srážet. Očistíme žampiony , omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Připravíme hovězí vývar a 2-3 minuty v něm žampiony vaříme. Vaječný svítek vyklopíme z formy, nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky. Zdobíme lístky kerblíku.
Fotky receptu Hovězí vývar se svítkem a žampióny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!