Použité suroviny receptu Hrachovka z čerstvého hrášku:
350 g čerstvého hrášku
| 20 ml oleje
| 40 g cibule
| 30 g rajčat
| mouka
| 5 g kopru
| sůl
Postup přípravy receptu Hrachovka z čerstvého hrášku:
Očištěný hrách umyjeme a vložíme do vroucí vody. Vaříme do měkka. Do studeného tuku s malým množstvím vody a soli vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme. Přidáme část rajčat a podusíme. Zasypeme moukou, lehce zasmažíme a rozředíme vodou, ve které se vařil hrách. Přisypeme hrách a zbytek rajčat a vaříme deset minut. Přidáme kopr a vaříme dalších pět minut. Hrachovka musí být středně hustá.
Fotky receptu Hrachovka z čerstvého hrášku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!