1 cibule
| 200 g mrkve
| 1 pórek
| 50 g slaniny
| 1lžíce oleje
| 4 vinné klobásy
| 4 brambory
| 200 g sterilovaného hrášku
| 100 g chleba
| 3 lžíce másla
| sůl, maggi
| 75 ml plzeňského piva
Postup přípravy receptu Hrachový kotlík:
Cibuli, slaninu a mrkev nadrobno nakrájíme. Pórek nakrájíme na kolečka. Na oleji opečeme slaninu a osmažíme na ní cibuli. Přidáme pórek a mrkev.
Přilijeme 1 l vody a vaříme. Po 30 minutách vložíme do polévky pokrájené klobásy a vaříme dalších 10 minut.
Přidáme nadrobno pokrájené brambory spolu se sterilovaným hráškem a uvaříme doměkka.
Krajíčky chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Polévku ochutíme a přidáme pivo. Podáváme s osmaženým chlebem.