Postup přípravy receptu Hrachový krém se skopovým masem :
Skopové hrudí opereme a dáme vařit do předepsaného množství osolené vody, přidáme očištěnou a omytou zeleninu a cibuli. Maso takto vaříme do měkka, pak je vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na malé kostičky spolu se zeleninou. Mladý hrášek uvaříme do měkka a propasírujeme přes jemné síto. Do vařícího vývaru zavaříme dobře vypranou rýži, kterou vaříme do měkka, pak přidáme kaši z hrášku, necháme přejít varem a odstavíme, přidáme maso s krájenou zeleninou a podle chuti dosolíme. Do připravených žloutků zašleháme šálek vychladlé polévky a zašleháme zpět do celkového množství. Polévku již nevaříme, ale ihned podáváme, jednotlivé porce sypeme sekanou čerstvou petrželovou natí.