Použité suroviny receptu Hrášková polévka s mátou:
600 g mraženého nebo čerstvého mladého hrášku
| 2 PL másla
| 3 PL hladké mouky
| 2 cibule
| 750 ml zeleninového vývaru
| 300 ml mléka
| 3 PL kefíru
| 3 PL zakysané smetany nebo Ramy Cremefine zakysaného krému
| špetku soli
| špetku bílého pepře
| 1 PL nasekané máty
| celé lístky máty na ozdobení
Postup přípravy receptu Hrášková polévka s mátou:
Najemno nasekanou cibuli necháme na másle zesklovatět. Přidáme mouku a orestujeme. Zalijeme polovinou studeného vývaru a rychle rozšleháme. Za stálého míchání přivedeme k varu, vlijeme mléko a vaříme asi 15 minut. Mezitím v druhé polovině vývaru povaříme 5 minut mražený hrášek (čerstvý asi 8 minut). Necháme ho zchladnout a ponorným mixérem společně se základem a mátou rozmixujeme. Polévku pak dochutíme solí, pepřem a případně přihřejeme. Do každé porce nalijeme lžíci zakysané smetany rozmíchané s kefírem a ozdobíme lístky máty.
Fotky receptu Hrášková polévka s mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!