Použité suroviny receptu Hráškový pudink s uzeným masem:
2 dl mléko
| 200 g čerstvý hrášek
| 80 g hrubá mouka
| 3 ks hrubá mouka
| 3 ks vejce
| 200 g vařené uzené maso
| 60 g tuk
| na ozdobu: petrželová nať
| podle potřeby: mouka na vysypání
| dle potřeby: tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Hráškový pudink s uzeným masem:
Na menším množství tuku udusíme čerstvě vyloupaný hrášek téměř doměkka.
Zbylý tuk vymícháme se žloutky a solí, smícháme s hráškem.
Uvařené a na kousky nakrájené uzené maso dáme do mléka a rozmícháme s hrubou moukou. K tomu přidáme tuhý sníh vymíchaný z bílků a lehce promícháme.
Dáme do vymaštěné a vysypané pudinkové formy, kterou přikryjeme a vaříme v páře nebo vodní lázni asi 40 minut.
Uvařený pudink vyklopíme, nakrájíme a posypeme petrželovou natí.
Fotky receptu Hráškový pudink s uzeným masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!