Postup přípravy receptu Hřbet z divočáka se šípkovou omáčkou:
Do kastrolu dáme máslo, na másle necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme na plátky nakrájenou mrkev, petržel a na kostičky nebo proužky celer a opečeme spolu s posoleným masem. Když maso „zšedne“ přilijeme trochu vody a necháme dusit pod pokličkou cca 1 hodinu. Po hodině překontrolujeme tuhost masa a je-li měkké, oheň vypneneme, pokud ne, v dušení pokračujeme. Hotový polotovar zpravidla necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den vyjmeme kostru s masem, kuličkové koření a bobkový list. Zeleninu rozmixujeme, přidáme 100 g šípkové marmelády, povaříme a dochutíme cukrem, solí, pepřem, octem. Mezitím od kosti vyoperujeme válečky masa, nakrájíme na porce a podáváme s houskovým knedlíkem, brusinky potěší pro zpestření chuti.