Vložil: | Witkovska |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hřebenatky na roketě:
1 1/2 lžíce aceto balsamico
| sůl
| černý pepř
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 šalotka
| 2 svazky rokety
| 12 rybízových rajčat
| 1 lžíce podzemnicového oleje
| 1 lžíce másla
| 350 až 400 g hřebenatek
Postup přípravy receptu Hřebenatky na roketě:
Z octa, soli, pepře a olivového oleje připravíme zálivku na salát. Oloupeme a drobně nasekáme šalotku a přidáme ji do zálivky. Roketu opereme, osušíme a listy natrháme na menší kousky. Omyjeme rajčata, rozpůlíme je, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozpálíme podzemnicový olej a přidáme máslo. Hřebenatky opečeme - asi 2 až 3 minuty po každé straně - osolíme a opepříme.
Roketový salát rozdělíme na čtyři talíře a zalijeme zálivkou. Nahoru položíme opečené mušle a ozdobíme je nakrájenými rybízovými rajčaty.
Fotky receptu Hřebenatky na roketě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!