Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Hříbková smetanová polévka:
20 až 30 dkg čerstvých hříbků
| 1 středně velká cibule
| 5 dkg másla
| 2 lžíce oleje
| 4 lžíce hladké mouky
| 2 dl smetany
| dle chuti: sůl, kmín a pažitka
| 1 litr vody pro začátek vaření
| cca 1,5 dl vody na dolévání při vaření
| dle chuti: brambory
Postup přípravy receptu Hříbková smetanová polévka:
Na másle a oleji krátce zpěníme cibulku, přidáme mouku a jen krátce zamícháme. Přilijeme vodu, přidáme houby, osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu. Během vaření můžeme přidat ještě vodu. Když nám hříbky změknou, přilijeme smetanu a polévku už vypneme.
V jiném kastrůlku si uvaříme na menší kousky rozkrájené brambory, které scezené vysypeme do hotové polévky. Já je prostě vařím zvlášť, protože se mi párkrát stalo, že ty brambory byly takové tužší napovrchu. Nakonec přidáme zelenou pažitku a podáváme.
Fotky receptu Hříbková smetanová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!