Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Hrnec zlata z Irska:
1 lžíce másla
| 1 lžička utřeného česneku
| 1/2 svazku zelených šalotek, nadrobno posekaných
| 750 ml na kostičky nakrájené oloupané brambory
| 1 řapíkatý celer, posekaný
| 500 ml světlého piva
| 1 lžička cukru
| 1 l kuřecího vývaru
| zásmažka na zahuštění (60 g másla + 60 g mouky)
| sůl a pepř
| 500 ml sladké smetany
Postup přípravy receptu Hrnec zlata z Irska:
Česnek usmažit na 1 lžíci másla asi 1 minutu. Přidat šalotky a celer a smažit dalších 3 - 5 minut do měkka. Přidat brambory a pivo, přivést do varu, vařit tak dlouho, až jsou brambory měkké. Rozdrtit je pomocí vařečky o stranu hrnce. Přidat zásmažku, cukr, sůl a pepř, vývar a vše dobře povařit. Zamíchat dovnitř smetanu, nechat přijít k varu, ale nevařit. Polévku ihned podávat.
Fotky receptu Hrnec zlata z Irska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!