Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Hrníčková pizza:
Těsto:
| 2 ½ hrnku polohrubé mouky
| 1 lžička sušeného droždí
| 1 špetka cukru
| dle chuti: sůl
| 1 hrnek vody
| 1 lžička octa
| Základ na pizzu:
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 cibule
| dle chuti: česnek
| dle potřeby: spařená, oloupaná rajčata, nebo plechovku loupaných rajčat
| dle chuti: koření – buď pizza koření nebo dle chuti (oregano, bazalka, tymián)
| 1 lžička papriky
Postup přípravy receptu Hrníčková pizza:
Do pekárny nalijeme vodu. Přidáme mouku, droždí, špetku cukru, někam dál sůl a ocet. Program těsto. Než se nám vypracuje a vykyne těsto připravíme si základ na pizzu.
Rozehřejeme olivový olej, do kterého vložíme pokrájenou cibuli a česnek a podusíme. Přidáme oloupaná pokrájená rajčata nebo rajčata z konzervy a dusíme asi 15 minut. Přidáme papriku a koření.
Hotové těsto rozválíme na plech, potřeme připraveným základem a dle chuti pak přidáme to co máme rádi např. salám, olivy, slaninu, žampióny apod. Pizzu pečeme ve středně vyhřáté troubě ve spodní části, než nám zezlátnou okraje. Před dopečením přidáme sýr.
Fotky receptu Hrníčková pizza:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!