Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Hrnkový koláč od jarušky:
4 ks vejce
| 1 hrnek (¼ l ) cukru písek
| 2 hrnky polohrubé mouky
| ¾ sklenky oleje
| ¾ sklenky vlažného mléka
| 1 ks prášek do pečiva
| olej na vymazání a strouhaný kokos na vysypání plechu
| posýpka z másla cukru a mouky (žmolenka)
| ovoce nebo plody na pokladení ( borůvky, rybíz, jahody, višně, pokrájené meruňky, ostružiny, maliny)
Postup přípravy receptu Hrnkový koláč od jarušky:
Vejce s cukrem šleháme tak dlouho pokud se cukr nerozpustí asi 10 minut. Poté přidáváme ostatní ingredience a nakonec krátce vmícháme prášek do pečiva. Na vymazaný a vysypaný hlubší plech nalijeme těsto a poklademe ovocem nebo plody ( nejlepší jsou borůvky nebo rybíz), na ovoce rozložíme posýpku a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut podle pečící trouby, pečení kontrolujeme píchnutím špejle do těsta, je li špejle hladká je koláč upečen.
Fotky receptu Hrnkový koláč od jarušky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!