Použité suroviny receptu Hrnkový koláč s jablky a pudinkem:
3 hrnky polohr. mouky
| 1 hrnek cukru
| 1 prdop
| 1 vanilk. cukr
| 120 g hery
| na vymazání máslo
| 1 kg strouhaných jablek
| 1 vanilk. pudink
| 1,5 dl vody /dle šťavnatosti jablek/
| cukr a skořice
Postup přípravy receptu Hrnkový koláč s jablky a pudinkem:
Cukry, mouku, prášek do pečiva, dobře promícháme a polovinu směsi rovnoměrně nasypeme a dobře máslem vymazaný plech.
Na to rozložíme oslazená, skořicí ochucená jablka do kterých přimícháme pudinkový prášek.
Posypeme rovnoměrně druhou částí směsi a nahoru rozlijeme heru. Nebude to jednolitý povrch, ale tak to má být.
Dáme do předehřáté trouby na 180 st. a pečeme asi 25 – 30 minut.
1 hrnek je 250 ml.
Fotky receptu Hrnkový koláč s jablky a pudinkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!