Postup přípravy receptu Hrnkový piškot z Karpat:
1. Šlehejte vejce s cukrem
Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí). Čím víc vejce ušleháte, tím kypřejší bude výsledné těsto, takže práci neuspěchejte!
2. Připravte těsto
Snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a škrobem. Troubu předehřejte na 150°C. Těsto nalijte na plech s vyšším okrajem, vyložený maslem a posypaný hl. moukou. Pečte na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní a nezezlátne.
3. A teď krém.
Uvaříme pudingy s mlékem a cukrem, necháme vychl. pak studený šleháme s máslem a také přidáme podle chuti šťávu z citronu.
Po upečení necháme řádně vychladnout, poté 1x přeřízneme a naplníme s krémem. Nakonec pomažeme povrch krémem, posypeme str. kokosem nebo polijeme čokolad. polevou.