Vložil: | Janiczka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 30 |
|
|
Použité suroviny receptu Hrozinkový pudink:
200 g strouhané housky
| 2,5 dl mléka
| 2 vejce
| 50 g mletých mandlí
| 1 balíček vanilkového cukru
| 1 lžíce rumu
| 1/2 balíčku prášku do pečiva
| 100 g hrozinek
| 250 g zahradních jahod
| 50 g moučkového cukru
| 1,25 dl sladké smetany
Postup přípravy receptu Hrozinkový pudink:
Strouhanou housku namočíme do mléka, přidáme žloutky, mandle, vanilkový cukr, rum, prášek do pečiva, hrozinky a všechno dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka přimícháme k připravené hmotě. Pudinkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou, naplníme hmotou, uzavřeme a ve vařící vodě uvaříme. Uvařený pudink vyklopíme a podáváme s ovocnou omačkou.
OVOCNÁ OMÁČKA - Jahody s cukrem dobře rozmačkáme a smícháme se sladkou smetanou.
Fotky receptu Hrozinkový pudink:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!