Použité suroviny receptu Hroznové dortíčky s krémem:
na těsto:
| 150 g marcipánové hmoty
| 2 cl mandlového likéru
| 50 g másla
| 1 vejce
| 1 bílek
| 35 g hladké mouky
| 1 lžičku prášku do pečiva
| na náplň:
| 500 g hroznového vína
| 250 ml bílého vína
| půl balíčku vanilkového pudinku
| 1 balíček čirého dortového želé
| 2 lžíce cukru moučky
| dle potřeby: máslo na vymazání formiček
Postup přípravy receptu Hroznové dortíčky s krémem:
Troubu předehřejte, formičky o průměru asi 12 cm vymažte máslem. Marcipánovou hmotu nakrájejte na malé kousky a spolu s likérem a máslem je vyšlehejte do pěny. Postupně vešlehejte i celé vejce a bílek. Přisypte mouku prosetou s práškem do pečiva a promíchejte. Marcipánové těsto rozdělte do formiček, uhlaďte a zhruba 20 minut zapékejte. Upečené vyjměte z formiček a nechte vychladnout. Hroznové víno omyjte, překrojte a zbavte jadérek. Přiveďte k varu 200 ml vína. Ve zbylém víně rozmíchejte pudink a přidejte k horkému vínu. Za stálého míchání zpěňte. Potom nechte vychladnout, rozdělte do upečených dortíků a navrstvěte hroznové kuličky. Dortové želé připravte podle návodu na obalu. Rozmíchejte s vodou, s cukrem a krátce povařte. Mírně zchladlé nalijte na dortíčky a nechte ztuhnout.
Fotky receptu Hroznové dortíčky s krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!