50 g cukru krystal
| 125 ml vody
| špetka soli
| 120 g másla
| 4 vejce
| 175 h hrubé mouky
| Krém:
| 3 žloutky
| 500 ml mléka
| 125 g cukru krystal
| 75 g hladké mouky
| Karamel:
| 150 g cukru
| 75 ml šlehačky
| 200 g hroznového vína
Postup přípravy receptu Hroznové pusinky:
Svaříme vodu s cukrem, solí a máslem. Do vroucí vody nasypeme mouku a mícháme, až se těsto přestane lepit. Kastrol stáhneme z ohně a vmícháme vejce. Sáčkem stříkáme na vymazaný plech malé hrudky. Pečeme ve vyhřáté troubě. Jakmile pusinky vyběhnou, teplotu snížíme. Utřeme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme mouku a za stálého šlehání přiléváme vroucí mléko. Přendáme na oheň a za stálého šlehání necháme zhoustnout. Krém odstavíme a necháme vychladnout. Z cukru a lžíce vody si připravíme světlý karamel, který zalijeme šlehačkou a několik minut povaříme. Vychladlé pusinky prořízneme a naplníme krémem. Horní polovinu pusinky namočíme do karamelu a přiklopíme na krém. Do karamelu přilepíme malé kuličky hroznového vína.
Fotky receptu Hroznové pusinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!