5 ks žloutků
| 1 ks prášek do pečiva
| 200 g másla
| 300 g polohrubé mouky
| 100 g moučkového cukru
| Nádivka:
| 200 g hroznového vína
| 100 g moučkového cukru
| 100 g mletých vlašských ořechů
| Sníh:
| 5 ks bílků
| 150 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu Hroznový koláč :
Mouku promícháme s práškem do pečiva a promneme s kousky nakrájeného másla. Přidáme cukr, žloutky a zpracujeme v těsto, které necháme půl hodiny odležet v chladnu. Na vále poprášeném moukou těsto rozválíme na plát o síle asi 8 milimetrů a pomocí válečku či utěrky ho přeneseme na plech na pečení, který jsme vytřeli tukem. Rozprostřeme ho až do okrajů.
Těsto posypeme hroznovým vínem a mletými ořechy promíchanými s cukrem. Potom povrch potřeme sněhem z bílků, do kterého jsme postupně zašlehali cukr.
Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
Fotky receptu Hroznový koláč :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!