Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.12. 2025
Dnes má svátek Adam a Eva
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hroznový rosol

fotka Hroznový rosol
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Hroznový rosol:

1 l hroznové šťávy (1,3 kg hroznů)  | 400 g cukru  | 40 g pektinu

Postup přípravy receptu Hroznový rosol:

Použijeme pouze nepřezrálé světlé hrozny, nejlépe odrůdy s velkými masitými bobulemi. Hrozny opereme, bobule otrháme a vaříme s malým množstvím vody (100 ml vody na 1 kg ovoce) asi 10 minut, dokud neuvolní šťávu. Šťávu odfiltrujeme a odměříme. Pak ji zahustíme prudkým varem po dobu 10-15 minut, přidáme za stálého varu cukr s pektinem a vaříme ještě 5 minut. Hotový rosol plníme do předehřátých sklenic, ihned uzavřeme a sterilujeme obrácením dnem vzhůru na 10 minut.


Fotky receptu Hroznový rosol:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hroznový rosol
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !