Použité suroviny receptu Hruška v karamelu se zmrzlinou :
2 poloviny hrušky z kompotu
| 1 kopeček vanilkové zmrzliny
| 50 gramů cukru
| 20 ml rumu
| 70 ml smetany (ideální je 30%),
| meduňka
Postup přípravy receptu Hruška v karamelu se zmrzlinou :
Cukr rozpustíme na horké pánvi, když začne karamel hnědnout přidáme smetanu a na mírném plameni za stálého míchání čekáme dokud se v ní zkaramelizovaný cukr nerozpustí pak přidáme rum a ještě chvíli ohříváme. Kopeček zmrzliny umístíme mezi půlky hrušky, tak aby hruška mohla stát, pak ji polijeme rumovým karamelem a ozdobíme meduňkou. Ihned podáváme.
Fotky receptu Hruška v karamelu se zmrzlinou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!