3,5 kg hrušky
| 1 kg jablka
| 1 kg cukr krystal
| 125 ml ocet
| 1 sáček pektogel
| 1 lžička hřebíček
| 1 lžíce skořice mletá
Postup přípravy receptu Hruško-jablečná povidla:
Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme podobně
jako houby na sušení. Cca 600 - 700 g hrušek a 200 g cukru dáme
stranou. V průběhu krájení je postupně promícháme s octem a
cukrem. Do cukru je možno vmísit jeden Pektogel pro
lepší želírování. Necháme asi 8h působit, přidáme koření a pomalu
a za dostatečného míchání vaříme, asi po 1/2 až 3/4 h varu
přidáme zbylé hrušky a cukr. Vaříme velmi zvolna ( POZOR NA
PŘIPÁLENÍ A KARAMELIZACI ) do požadované konsistence.
Fotky receptu Hruško-jablečná povidla:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!