Použité suroviny receptu Hrušková povidla s rumem:
2 kg hrušek /čistá váha/
| 100 ml rumu
| 1 skořicový cukr
| 300 g cukru
| 1 lžička kys. citr.
| 10 hřebíčků
Postup přípravy receptu Hrušková povidla s rumem:
Polovinu hrušek oloupeme a všechny nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku na 2 kg čisté váhy.
Umleté hrušky dáme do hrnce, přidáme oba druhy cukru, i utlučené hřebíčky /v mikroten. sáčku/ a vaříme za občasného míchání 90 minut. Pak vlijeme polovinu rumu a vaříme 30 minut.
Nakonec vmícháme kyselinu citronovou, přilijeme zbytek rumu a necháme projít varem. Horká hrušková povidla plníme do nahřátých čistých skleniček a zavíčkujeme.