Postup přípravy receptu Hruškové poháry:
Nejdříve připravíme hrudky. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, promícháme s kukuřičnými lupínky a ořechy nebo mandlemi a lžičkou klademe na alobal malé kopečky, které necháme ztuhnout.
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Přidáme polovinu pískového cukru, citronovou šťávu a podlijeme vodou. Asi 10 minut hrušky zvolna dusíme, aby změkly, ale nerozpadly se; necháme vychladnout.
Tvaroh utřeme se zbylým pískovým cukrem a vanilkovým cukrem a zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. Do vyšších pohárků dáme lžíči tvarohu, doplníme hruškami a křupavými hrudkami, vrstvy střídáme do vypotřebování surovin. Poslední vrstvu tvoří krém, který posypeme čokoládovou rýží.