1/2 balení piškotů
| ovocná šťáva
| 4 lžíce strouhaného kokosu
| 2 menší hodně zralé hrušky
| 4 lžičky jahodového džemu
| 3/4 l mléka
| 1 sáček vanilkového pudingu
| cukr na dochucení
| Cremefine ke šlehání a na zdobení
| ovoce (borůvky, ostružiny, kompot)
Postup přípravy receptu Hruškové překvapení:
Připravíme si 4-6 větších misek nebo pohárů (z uvedeného množství lze připravit až 6-8 menších pohárů). Misky či poháry vyložíme piškoty, které pokapeme ovocnou šťávou a posypeme strouhaným kokosem. Doprostřed položíme na piškoty půlky oloupaných hrušek bez jádřinců. Pokud jsou čerstvé hrušky tvrdé, povaříme je dle stupně tvrdosti cca 15-20 minut v cukrové vodě. Důlek po jádřinci v hrušce vyplníme džemem. Celé zalijeme vanilkovým pudinkem, který jsme uvařili v mléce a necháme v chladničce vychladnout. Podáváme vychlazené, případně přizdobíme šlehanou Ramou a ovocem.
Fotky receptu Hruškové překvapení:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!