900 g hrušek
| 5 hřebíčků
| 1/2 šťávy z citronu
| 950 g cukr krystal
| 1 Gelfix Klasik 1:1
Postup přípravy receptu Hruškové želé:
Hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky, které rozmixujeme nebo umeleme. Rozmixovanou směs dáme do hrnce a vmícháme šťávu z půl citronu a hřrbíčky. Obsah sáčku Gelfix smícháme se dvěma lžícemi odváženého cukru a přidáme k ovoci a 1 minutu důkladně povaříme. Pak přidáme zbytek cukru a vaříme minimálně 5 min. Uvařenou směs zbavíme pěny a plníme sklenice které obrátíme dnem vzhůru. Uložíme v chladu
Fotky receptu Hruškové želé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!