Použité suroviny receptu Hruškovo-vodková marmeláda:
700 g hrušek
| 650 g jablek
| 150 ml vodky
| 1 lžička kyseliny citr.
| 1 želírovací cukr 3:1
Postup přípravy receptu Hruškovo-vodková marmeláda:
Hrušky a jablka omyjeme, nakrájíme na malé kousky bez jádřinců a rozmixujeme na kaši. K ovoci přidáme vodku, kyselinu citrónovou a želírovací cukr. Vše dobře promícháme a přivedeme v hrnci k varu. Vaříme minimálně 10-15 minut za stálého míchání. Vytvoří-li se pěna, odstraníme ji. Směsí plníme zavařovací sklenice po okraj. Poté uzavřeme víkem a převrátíme sklenice dnem vzhůru a necháme stát přibližně 30 minut.
Fotky receptu Hruškovo-vodková marmeláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!