Použité suroviny receptu Hruškový dezert bez pečení:
1/2 kg hrušek
| 30 g cukru krystal
| 1 sáček pudingového prášku s příchutí ananasu
| 60 g piškotů
| 3 - 4 lžíce citronové šťávy
| 1 lžíce calvadosu
| 3 lžíce medu
| olej
| moučkový cukr
| špetka skořice
| 100 ml smetany ke šlehání
| kousky jablek na ozdobu
| 2 lžíce skořicového curku na ozdobu
| formičky
| 8 formiček kulatých
Postup přípravy receptu Hruškový dezert bez pečení:
Nejprve omyjeme a oloupeme hrušky, vykrojíme jádřince a nakrájíme. Ve 100 ml vody je dusíme. Po změknutí přidáme cukr krystal a puding, který jsme nejprve rozmíchali v 50 ml vody. Dvě minuty necháme povařit. Do horké směsi vmícháme citronovou šťávu, skořici, calvados a med. Vezmeme 8 formiček a vymažeme je olejem a vysypeme cukrem. Na dno rozložíme piškoty a na ně nalijeme směs z hrušek. Dáme píxo do trouby, dokud nebudou formičky nazlátlé. Vyklopíme formičky a bábovičky necháme vychladnout. Pak je rozkojíme, ozdobíme šlehačkou a ozdobíme kousky hrušek a skořicovým cukrem.
Fotky receptu Hruškový dezert bez pečení:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!