Postup přípravy receptu Hruškový drobenkový koláč:
Hrušky oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme jádřince. V
kastrůlku svaříme 250 ml vody s vanilkovým cukrem,
hřebíčky a šťávou z citronu. V mírně vroucím nálevu
povaříme hrušky do poloměkka a zchladíme. Mouku
prosijeme do mísy s práškem do pečiva, přidáme cukr,
vejce, mléko a rozpuštěný tuk. Zaděláme hladké těsto.
Pokud je husté, přidáme mléko. Těsto dáme do vymazané
a vysypané formy a poklademe hruškami. Do mísy nasypeme
120 g hrubé mouky, přidáme 80 g cukru a 60 g másla.
Vidličkou připravíme drobenku, kterou koláč hustě
posypeme. Pečeme v troubě asi 30 minut. Hotový koláč
posypeme moučkovým cukrem.