Postup přípravy receptu Hruškový koláč s dýňovou žmolenkou :
V míse ušleháme 6 celých vajec s cukrem, vanilkovým cukrem a medem. Když jsou vejce napěněná, přidáme horkou vodu a ještě chvíli šleháme. Pak pomalu přiléváme olej a po částech přisypeme smíchanou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou.
Hluboký pekáč (součást elektrické trouby), pokryjeme pečícím papírem a nalijeme na něj ušlehanou hmotu. Poklademe nakrájenými hruškami a posypeme připravenou žmolenkou. Protože mně zbylo rozehřáté máslo, přimíchala jsem rum a celou plochu neupečeného koláče jsem pokropila.
Pečeme 40 - 50 minut. 10 minut jsem pekla na 200 °C.
Dále 150 - 160 °C.
Jediné co doma scházelo, byla dýňová semínka. Ale ještě vlahé se podávalo s Creme fraiche ... úžasná dobrota.
Dýňová žmolenka:
do mísy vložíme změklé máslo, cukr, med, hrubou mouku, strouhanou housku, sekaná dýňová semínka a rukama zpracujeme.