Vložil: | Sofcena |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hruškový koláč s karamelem a skořicí:
200 G hladké mouky
| 65 g cukru moučky
| 175 g másla
| 5 tvrdších hrušek
| 1/2 lž mleté skořice
| špetka struhaného muškátové oříšku
| špetka mleté vanilky
Postup přípravy receptu Hruškový koláč s karamelem a skořicí:
1. Na křehké těsto smícháme mouku, 50 g cukru, 100 g másla a dokonale propracujeme. Těsto zabalíme do alobalu a vložíme na 30 minut do chladničky.
2. Mezitím oloupeme hrušky, zbavíme jadérek a rozkrájíme na osminky. Zbylé máslo v kastrůlku rozpustíme a přidáme nakrájené hrušky, cukr a koření. Na mírném plameni necháme vařit asi 20 minut. Troubu předehřejeme na 180 st.
3. Těsto ještě jednou prohněteme a na pomoučeném válu rozválíme na obdélník 16x25 cm a vložíme jej do stejně velké předem vymazané formy. Vidličkou několirktá píchneme do těsta a obložíme hruškami.
Pečeme asi 30 minut.
Fotky receptu Hruškový koláč s karamelem a skořicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!