Vložil: | Martinna |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hruškový staroanglický páj :
150 g Hery (3 dílky na obalu)
| 1,5 hrnečku hladké mouky
| 1 KL soli
| 4 PL vody
| 1 vejce na potření
| 6 hrušek
| 2 KL citronové šťávy
| 2 PL vanilkového pudingu
| 5 PL vody
| 5 PL cukru krupice
Postup přípravy receptu Hruškový staroanglický páj :
Mouku smícháme se solí a přidáme na malé kousky nakrájenou Heru. Propracujeme nejdříve vidličkou a když se začnou tvořit hrudky, postupně přidáváme studenou vodu a nakonec těsto řádně propracujeme rukama. Hotové těsto dáme do chladna odležet asi na hodinu. Zatím si připravíme hruškovou náplň. Hrušky oloupáme a rozkrojíme na polovinu. Zbavíme je jádřinců a pokapeme citronovou šťávou. V misce rozmícháme vodu s vanilkovým pudinkem a cukrem. Hrušky naskládáme do zapékací misky a přelijeme směsí pudinku s vodou a cukrem. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a položíme na hruškovou náplň. Přebytečné těsto odřízneme a vytvarujeme z něj ozdobu, kterou položíme na povrch koláče. Potřeme rozšlehaným vejcem, na několika místech propíchnáme vidličkou, aby mohla unikat pára a povrch koláče nebyl popraskaný. Pečeme v elektrické troubě při 160 °C asi 45 minut. Koláč podáváme ještě teplý.
Fotky receptu Hruškový staroanglický páj :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!